Verzekeringsfraude mag niet lonen!

De heer X claimt dat hij ernstig beperkt is in zijn dagelijks leven als gevolg van een aanrijding. Daarnaast claimt de heer X dat zijn voertuig dusdanig beschadigd raakte als gevolg van de aanrijding, dat hij deze niet meer kon gebruiken. Hij vermeldde op de achterzijde van zijn schadeformulier dat ook zijn motorkap beschadigd raakte, als gevolg van de aanrijding.

Uit het expertiserapport bleek echter dat slechts zijn bumperrooster beschadigd was geraakt. Op basis hiervan werd een verkeersongevallenanalist ingeschakeld om vast te stellen welke schade nou ongevalsgevolg is.

Na een uitgebreid onderzoek bleek dat de heer X de verzekeraar opzettelijk onjuiste informatie had verstrekt over het ongeval en zijn schade. De heer X kreeg geen uitkering, omdat hij niet aannemelijk kon maken dat hij letselschade opliep als gevolg van de aanrijding. Daarnaast verstrekte hij opzettelijk onjuiste informatie over het ongeval en zijn schade.

Op grond van al het bovenstaande zijn de (persoons)gegevens van de heer X opgenomen in de gebeurtenissenadministratie en het incidentenregister van desbetreffende verzekeraar. Het incidentenregister heeft tot doel het ondersteunen van activiteiten gericht op het waarborgen van de veiligheid en de integriteit van de financiƫle sector en wordt beheerd door de afdeling Veiligheidszaken.

De belangrijke les die getrokken kan worden, is dat u als slachtoffer, altijd de juiste informatie moet verstrekken die nodig is om u veilig en probleemloos thuis te brengen. Wees dus open en eerlijk!

Contact
Heeft u vragen? Stuur ons dan gerust een bericht. Het kost u helemaal niets en daar wordt u altijd wijzer van.