Letselschade

Wat is letselschade

Letselschade is lichamelijke of geestelijke schade die u ondervindt als gevolg van letsel. Dit kan komen door een ongelukje op de werkvloer of bij het sporten, een verkeersongeval of een medische fout. Met alle nare financiële en emotionele gevolgen van dien. Als letselschade ontstaat door toedoen van iets of iemand anders, heeft u in principe recht op een schadevergoeding.

Meer weten?
Sport of spel

Sport of spel

Wie sport heeft meer kans op ongelukken en blessures. Als schade ontstaat binnen het spel en de spelregels, dan is de schade voor eigen rekening. Van aansprakelijkheid kan sprake zijn bij een ongelukkige samenloop van omstandigheden of als de spelregels grof zijn overtreden.

lees meer
Verkeer

Verkeer

Voetganger, fietser of bestuurder van een motorvoertuig, elke verkeersdeelnemer kan betrokken raken bij een verkeersongeval. Daarbij kan iemand gewond raken. Is het ongeval veroorzaakt door de schuld van een ander, kan Boschrecht Letselschade Specialisten de WA-verzekeraar van de tegenpartij aansprakelijk stellen en een schadevergoeding vorderen.

Lees meer
Wegen of paden

Wegen of paden

Als de openbare weg, het pad of de stoep onvoldoende zijn onderhouden, kan letselschade ontstaan. De gemeente, provincie, waterschap of staat zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van weg, fietspad of stoep. Wordt u niet gewaarschuwd voor de slechte staat ervan, dan kunt u de wegbeheerder aansprakelijk stellen voor eventuele ongevallen.

Lees meer
Werk

Werk

Tijdens werkzaamheden, zoals door onveilige arbeidsomstandigheden, kan letsel ontstaan. Dit noemen we ook wel een arbeids- of bedrijfsongeval. Duidelijk moet worden of de werkgever aansprakelijk is. Voldeden de arbeidsomstandigheden en de machines en apparaten aan de veiligheidseisen? Waren de instructies duidelijk? Heeft de werkgever alles gedaan om het ongeval te voorkomen? Is het voorval gemeld bij de Arbeidsinspectie?

Lees meer
Dieren

Dieren

Denk aan een beet van een hond of een trap van een paard. De dierenbezitter is aansprakelijk voor de schade die het dier veroorzaakt.

Lees meer
Producten

Producten

Denk aan een gebrekkig product, dat bij normaal gebruik schade heeft veroorzaakt. Aansprakelijk is degene die het product op de markt brengt, zoals fabrikant, importeur of leverancier. Dit moet binnen drie jaar gebeuren.

Lees meer
Medische fout

Medische fout

Van een medische fout is sprake als de arts een ingreep of behandeling anders had moeten uitvoeren. Het is vaak moeilijk vast te stellen wie voor medische fouten verantwoordelijk is en wie aansprakelijk gesteld kan worden. Een slecht resultaat is niet altijd meteen een medische fout. Aan een onverwachte complicatie kan de arts bijvoorbeeld niets doen.

Lees meer
Overlijden naaste

Overlijden naaste

Denk aan de kosten van de begrafenis of crematie. Daarnaast kunnen nabestaanden schade vorderen doordat zij financieel werden onderhouden door de overledene. Boschrecht Letselschade Specialisten onderzoekt of de naaste is overleden door een verkeersongeval of een medische fout.

Lees meer

Geheel gratis en vrijblijvend advies!

Wij maken graag een persoonlijke afspraak met u. Dit adviesgesprek is gratis en geheel vrijblijvend!

Contact opnemen

Of bel ons op 06 51 35 07 71

Wat onze klanten over ons zeggen

***** Na een auto ongeluk in 2015 ben ik zwaaaaar opgelicht door een andere letselschade verzekering….maar in eens kwam Boschrecht Personenschade op me pad en die hebben alles voor me opgepakt en oplost (was geen makkelijke zaak). Ze hielden me goed op de hoogte van alles wat er speelde en dat was heel fijn. Alles is goed opgelost en dat ben ik ze zeeeer dankbaar (Aicha Adda)
 Bekijk en lees meer hierover op onze Facebookpagina