Letselschade door medische fouten

Van een medische fout is sprake als de arts een ingreep of behandeling anders had moeten uitvoeren. Het is vaak moeilijk vast te stellen wie voor medische fouten verantwoordelijk is en wie aansprakelijk gesteld kan worden. Een slecht resultaat is niet altijd meteen een medische fout. Aan een onverwachte complicatie kan de arts bijvoorbeeld niets doen.

Vragen die opkomen zijn: Wat ging er fout? Wat is er misgegaan? Wat zijn hiervan de gevolgen? Had de letselschade als gevolg van de medische fout voorkomen kunnen worden? Wie is verantwoordelijk? Op deze vragen geeft Boschrecht Letselschade Specialisten antwoord.

Wat is een medische fout?

Er is sprake van medische fout als een arts niet heeft gehandeld zoals dat in redelijkheid van hem verwacht had mogen worden, en waarbij dit nadelige gevolgen voor de patiënt heeft. Voor de arts geldt een informatieplicht. Een patiënt dient goed geïnformeerd te worden over de behandeling en de mogelijke gevolgen. Wanneer de informatieplicht is geschonden, kan ook dit reden zijn voor aansprakelijkheid.

Slachtoffer van een medische fout?

Letselschade door een medische fout heeft ingrijpende gevolgen, zowel lichamelijk als geestelijk. Een ervaren specialist van Boschrecht Letselschade Specialisten staat u graag bij in het traject rond het vaststellen van de medische fout. Wij zorgen dat de relevante feiten rondom de behandeling komen vast te staan en vragen een afschrift op van uw medisch dossier.

Voor het beoordelen van de medische letselschade schakelen wij een medisch adviseur in. Nadat de aansprakelijkheid vaststaat, inventariseren wij de schade. Wij berekenen de (toekomst)schade en inventariseren uw schadeposten, zoals:

Geheel gratis en vrijblijvend advies!

Wij maken graag een persoonlijke afspraak met u. Dit adviesgesprek is gratis en geheel vrijblijvend!

Contact opnemen

Of bel ons op 06 51 35 07 71

Wat onze klanten over ons zeggen

***** Na een auto ongeluk in 2015 ben ik zwaaaaar opgelicht door een andere letselschade verzekering….maar in eens kwam Boschrecht Personenschade op me pad en die hebben alles voor me opgepakt en oplost (was geen makkelijke zaak). Ze hielden me goed op de hoogte van alles wat er speelde en dat was heel fijn. Alles is goed opgelost en dat ben ik ze zeeeer dankbaar (Aicha Adda)
 Bekijk en lees meer hierover op onze Facebookpagina