Veelgestelde vragen

Kan mijn zaak verjaren?

Ja, meestal kunt u na drie of vijf jaar geen aanspraak meer maken op schadevergoeding. Vanzelfsprekend gaan wij voor u direct na wanneer een eventuele verjaring ingaat.

Heb ik recht op smartengeld?

Ja, als u door een ander lichamelijk letsel heeft opgelopen heeft u recht op smartengeld, ter compensatie voor pijn, verdriet en blijvende beperkingen. Alleen u als slachtoffer heeft recht op smartengeld, niet uw familie of nabestaanden.

Moet ik over de schadevergoeding belasting betalen?

Nee, volgens de Belastingdienst is een schadevergoeding geen ‘inkomsten uit arbeid’. Voor de zekerheid vragen wij voor u een belastinggarantie, waarin de verzekeraar extra bevestigt dat u geen belasting hoeft te betalen.

Ik heb nu allerlei extra kosten, kan ik een voorschot krijgen?

Als de verzekeraar van de andere partij aansprakelijkheid erkent, kunt u meteen een voorschot op de schadevergoeding vragen. Samen met u bepalen we de hoogte van het te vragen voorschot.

Ik heb een zorgverzekering. Kan ik de kosten van de behandeling bij de verzekeraar indienen?

U declareert de kosten van artsen en andere hulpverleners eerst bij uw zorgverzekeraar. Mocht deze de kosten niet of niet helemaal vergoeden, dan kunt u deze claimen bij de aansprakelijke verzekeraar. Wij helpen u daarbij.

Ik kan geen rechtsbijstand betalen, wat te doen?

Boschrecht Letselschade Specialisten geeft u graag ondersteuning! Wij verhalen onze kosten op de aansprakelijke partij.

Wat is letselschade?

Letselschade is de lichamelijke of geestelijke schade die u lijdt, door bijvoorbeeld een verkeersongeluk, een arbeidsongeval of een medische fout. Met alle nare financiële en emotionele gevolgen van dien. Als letselschade ontstaat door toedoen van iets of iemand anders, heeft u in principe recht op een schadevergoeding.

Wat is risicoaansprakelijkheid?

Een vader kan aansprakelijk worden gesteld voor een letselschade dat zijn kind heeft opgelopen. Ook de eigenaar van een hond kan aansprakelijk worden gesteld voor schade die het dier heeft veroorzaakt.

Ik heb schade. Wat wordt er vergoed?

In principe wordt alle schade door het ongeval vergoed. Voor het vaststellen van de schade bekijken we uw situatie voor het ongeluk en erna. Het verschil is de schade.

Ik heb geen blijvende schade. Heb ik dan toch recht op een schadevergoeding?

Ja, maar alleen voor de periode van uw gezondheidsklachten.

Geheel gratis en vrijblijvend advies!

Wij maken graag een persoonlijke afspraak met u. Dit adviesgesprek is gratis en geheel vrijblijvend!

Contact opnemen

Of bel ons op 06 51 35 07 71

Wat onze klanten over ons zeggen

***** Snel en betrouwbaar ik ben echt top geholpen! (Yusuf Firat)
 Bekijk en lees meer hierover op onze Facebookpagina